Poku Presi

de muziekstraat van Poku Oso,

het Conservatorium Suriname

Via het hoofdpad zijn er meerdere toegangen naar de geluidsroute van het conservatorium. Poku Presi is een ‘muziekstraat‘, verschillende huisjes zijn verbonden middels een veranda, ook wel gadri genoemt. Deze drempelzone zorgt voor de samenhang en de straatfunctie van het muziekdorp. Binnen en buiten versmelten met
elkaar en de bestaande waardevolle bomen blijven ten alle tijden behouden. Tussen het dak- en vloerlandschap bevinden zicht de warungs, de collegezaal en de werkplaats.

Aan de zuidzijde zijn de houten constructieve k o l o m m e n overgedimensioneerd diep, ze zorgen voor schaduw. De hoofdroute meandert langs het water langs deze formelere zijde van de muziekstraat die bestaat uit verschillende huisjes. De noordzijde richt zich met haar veranda’s op de muziekhuisjes. De veranda's werken als een balkon naar het conservatoriumpark.

© 2020 Lindsey van de Wetering - Amsterdam

portfolio

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Instagram